Powered By Blogger

marți, 1 februarie 2011

Incep sa cred...

...ca lumea asta se duce de rapa pe zi ce trece. Oameni nepasatori, oameni prosti care se cred marii inteligenti ai planetei, oameni came manipuleaza alti oameni (pe cei slabi) si se joaca cu ei precum marionetele pe sfori, oameni jalnici pentru ca au impresia ca nimeni nu-i mai tare ca ei.
A fi om e lucru mare. In ziua de azi totul se rezuma la bani, petere, sex, santaj, mita, spaga, coruptie.. In ceea ce priveste slaba lor pregatire intelectuala, se vara in rahat pana la gat si apoi dau "cu stangu-n dreptu`" pentru a se elibera.
E usor sa arunci vina pe altcineva in loc sa ti-o asumi, e usor sa spui lucruri mari fara a le intelege cu adevarat semnificatia. Cati dintre noi stim ca "a iubi" nu este numai un verb la infinitiv si nu se rezuma numai la sex.
Prin verbul "a iubi" intelegem respect, incredere. Intr-o mare de schizofrenici, in care fiecare face ce-l taie mintea fara ca macar sa gandeasca inainte sa actioneze parca prind aripi.
In secolul XXI lumea a trecut la alt nivel, bineinteles dupa caderea comunistitlor lumea ar fi trebuit sa se mai cizeleze, dar s-a intamplat exact contrariul. Datorita regimului democratic in care traim, lumea a devenit mai egoista, mai afona, mai prost crescuta poate chiar decand au aparut oamenii pe pamant. Sunt cel putin convinsa de un lucru si acela ar fi ca si omul din paleolitic era mai bine crescut, in ciuda mediului ostil in care traia.Iin aceasta societate in care dca nu ai putere sau pile nu poti sa razbati am ajuns sa traim. Se pare ca nu am invatat chiar nimic de la sramosii nostrii care precis ne-au lasat o lectie valoroasa despre cat de importanta este viata. Si probabil cel mai important mesaj ar fi acela ca "razboiul nu a dus la nimic decat la pierderea catorva zeci sau poate chiar sute de mii de suflete". Practic noi in loc sa evoluam ne invartim in cerc crezand ca am evoluat considerabil, dar ne inselam amarnic.
Mai sunt si oameni care ar face ceva, dar mai bine stau in banca lor si suports prostis si mizeria in care traim pe seama banalului mesaj " Poate maine, dar nu eu!"

2 comentarii:

  1. ~Poate poimaine, dar totusi tu ? ;d ~

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mare dreptate!
    In loc sa evoluam catre o democratie "decenta", noi regresam pe zi ce trece... Sunt mai multe motive. Unul dintre ele putem fi chiar noi, dar cred ca principalul motiv il reprezinta "gloata" care ne conduce catre distrugere psihica...
    Trebuie initiativa, dar mai ales SPRIJIN!MADALIN ANDREI

    RăspundețiȘtergere